دارچين بخوريد، خوش اخلاق باشيد !!
قنــدخون خــــود را پـــــايين بيـــاوريد
استفاده از روش زير باعث ميشود که پس از دو هفته شاهد کاهش چشمگير و مملوس قند خونتان باشيد. دو عدد باميه متوسط را شسته و انتهاي آنها را جدا کنيد. سپس از وسط به دو قطعه باريک برش دهيد، دو قطعه بريده شده را درون يک ليوان آب بيندازيد، روي ليوان را با درپوشي بپوشانيد و در دماي طبيعي اتاق در طول شب نگه داريد. صبح زود پيش از صرف صبحانه دو قطعه باميه را از ليوان خارج کرده و آب درون ليوان را بنوشيد، اين کار را به صورت روزانه انجام دهيد، پس از دو هفته قندخونتان پايين ميآيد.
شيريني هم نمک دارد
مصرف نمک تصفيه نشده موجب بروز عوارض گوارشي و مسموميت ميشود. نمک در غلات صبحانهاي و غذاهاي آماده مثل کيک، شيريني و پنير به خصوص گوشتهاي فرآوري شده وجود دارد. گفتني است ميان وعدههايي مانند چيپس و پفک نيز منبع اصلي نمک ميباشند. بايد اشاره کنم که نمک بايد تصفيه شده و يددار باشد. با «يددار» کردن نمک بيماري گواتر که در گذشته بيش از 90 درصد افراد کشور از آن رنج ميبردند به کمتر از 10 درصد رسيده است.
دکتر مرتضي صفوي – متخصص تغذيه
دارچين بخوريد، خوشاخلاق باشيد
محققان ميگويند: دارچين در بهبود افت خلق و بالا بردن روحيه نقش بسزايي دارد. اين متخصصان خاطرنشان کردند که مصرف روزانه نصف قاشق چايخوري دارچين، کلسترول خون را پايين ميآورد و همچنين خاصيت ضدلختگي خون دارد. مصرف دارچين با عسل براي کاهش دردهاي آرتروز مفيد است و عملکرد حافظه و ذهن را نيز تقويت ميکند.
شير بخوريد، تبخال نزنيد
خوردن لبنيات به دليل داشتن ليزين، ويتامين B و آهن سبب ميشود که افراد دچار تبخال نشوند. البته اين ويتامينها در مواد ديگري از جمله سيبزميني و کرفس نيز يافت ميشود، اما درصد آن در لبنيات بيشتر است، به طور کلي تبخال هم به صورت ارثي و هم به صورت اکتسابي بر لب بسياري از افراد ظاهر ميشود که با درد و خونريزي موضعي وعفونت همراه است. پزشکان اعتقاد دارند، علاوه بر ارثي بودن، کمبود ويتامين B، آهن و ليزين و همچنين استرس، نگراني، ترس، هيجان و تب شديد نيز سبب تبخال ميشود. پزشکان توصيه ميکنند براي جلوگيري از ظهور تبخال و همچنين درمان سريعتر آن، از شير کمچرب استفاده کنيد.
شکلات بخور، غم نخور
خنديدن، خوردن شکلات و مصرف مقداري ماهي در روز بر سطح «اندروفينها» اثر مفيد دارد و موجب تقويت حافظه و افزايش قدرت يادگيري ميشود.
بايد اشاره داشت که «اندروفينها» موادي شيميايي هستند که براي انتقالهاي عصبي فعاليت ميکنند. در واقع، اين ماده شيميايي موجب ميشود افراد احساس خوبي داشته باشند، حتي يک پيادهروي کوتاه ميتواند سطح اين مواد را در بدن افزايش دهد. بايد بگويم که خنديدن، خوردن شکلات و مصرف مقداري ماهي در روز نيز همين اثر را بر سطح اين مواد مفيد دارد و براي تقويت حافظه و قدرت يادگيري توصيه ميشود. به افراد توصيه ميشود شش تا هشت ساعت در شب خواب کافي داشته باشند و از دير خوابيدن اجتناب کنند.
دکتر احمدرضا درستي
چند توصيه براي اصلاح عادات غذايي اشتباه
به اين توصيهها توجه کنيد:
1- روزانه شش تا هشت ليوان آب بنوشيد 2- در بين غذا از نوشيدن آب بپرهيزيد. 3- قبل از صرف غذا سالاد ميل و از صرف نمک اضافه در غذا خودداري کنيد 4- سعي کنيد وعدههاي اصلي غذا (صبحانه، ناهار و شام) حذف نشود، زيرا در اين صورت ناچار به ريزهخواي خواهيد شد. 5- مصرف چاي کمرنگ اما بدون قند و شکر، دو ساعت بعد از غذا مانعي ندارد 6- براي مصرف غذا از بشقابهاي کوچک استفاده کنيد 7- صرف غذا بايد در کمال آرامش صورت گيرد و از عجله کردن خودداري کنيد 8- در حالتهاي اضطراب و استرس غذا نخوريد 9- وقت خود را به جاي ريزهخواري با فعاليت پر کنيد.