چاي سبز بخوريم يا نخوريم؟
چاي سبز در کشور چين از ۴ هزار سال پيش تا کنون مصرف دارويي داشته است امروزه نيز تحقيقاتي که در کشورهاي آسيايي و غربي انجام گرفته نشان داده است که اين نوع چاي خاصيت زيادي دارد.
به گزارش سلامت نيوز چاي سبز کلسترول خون، خطر بروز برخي سرطان ها و درد آرتروز را کاهش مي دهد و با افزايش سوخت و ساز بدن باعث سوزاندن چربي و در نتيجه کاهش وزن مي شود.
علاوه بر اين ها مصرف چاي سبز، خطر کرم خوردگي دندان ها، سرماخوردگي و آنفلوآنزا را کاهش مي دهد.
اگر چه خاصيت چاي سبز بسيار بيشتر از عوارض جانبي آن است، بد نيست براي حفظ ايمني بدن از مضرات آن آگاه شويم:
* از آن جايي که چاي سبز نيز حاوي کافئين است، مصرف زياد آن بدخلقي، بي خوابي، تپش قلب و سرگيجه، حالت تهوع، اسهال، سردرد و بي اشتهايي ايجاد مي کند
* افرادي که از ناراحتي قلبي، اختلال کليه، زخم معده و اختلالات رواني رنج مي برند نبايد چاي سبز مصرف کنند.
* چاي سبز تاثير منفي روي زنان باردار دارد. کافئين بالاي موجود در آن خطر سقط و عقب ماندگي جنين را افزايش مي دهد.
* از آن جايي که کافئين از طريق شير مادر به نوزاد انتقال پيدا مي کند، مصرف چاي سبز به زنان در دوران شيردهي توصيه نمي شود.
* افرادي که به کافئين حساسيت دارند با مصرف چاي سبز ممکن است دچار جوش و کهير شوند. علاوه بر آن چاي سبز باعث تکرر ادرار و کاهش جذب پتاسيم توسط بدن مي شود.
* تانين موجود در چاي سبز، مانع جذب پروتئين و چربي در کودکان مي شود
.* مثل بقيه چاي ها که مصرف آن با دارو مي تواند تداخل و تاثير متقابل ايجاد کند، چاي سبز بايد ۲ ساعت پس از خوردن دارو مصرف شود
.* از آن جايي که کافئين، ميزان قند خون را افزايش مي دهد، بيماران ديابتي با احتياط بيشتري چاي سبز مصرف کنند.