در مرحله حاد آنفلوآنزا، بايد غذاهاي جامد را کم مصرف کنيد و آب ميوه و سبزيجات بيشتري بخوريد. بنابراين براي 3 تا 5 روز اول بيماري، آب ميوه را به نسبت يکدوم با آب رقيق کرده و مصرف کنيد. رژيم آب ميوه بايد تا وقتي که تب برطرف شود و دماي بدن به حالت طبيعي برگردد، ادامه يابد.
پس از برطرف شدن تب بايد از رژيم ميوهجات براي مدت 3 روز استفاده کنيد. در اين رژيم بايد 3 وعده در روز از ميوههاي آبدار استفاده کنيد؛ ميوههايي مانند گلابي، سيب، پرتقال، آناناس، ليمو و هلو. فاصله هر وعده تا وعده بعدي حدود 5 ساعت است. موز يا برگه و کمپوت ميوهها نبايد مصرف شوند. از شير نيز ميتوانيد به عنوان مايعات استفاده کنيد.
فلفل، ادويه، ترشيجات، چاي پررنگ، قهوه و غذاهاي کنسرو شده را در طول مدت بيماري نبايد بخوريد. همچنين سيگار نکشيد.
سير و پياز و زنجبيل
مصرف جوشانده ريحان و زنجبيل به کاهش علائم بيماري کمک ميکند. براي تهيه آن يک گرم برگ ريحان و زنجبيل را در نيم ليتر آب تا زماني بجوشانيد که فقط نيمي از آب بماند.
از ديگر مواردي که مصرف آن در مبتلايان به آنفلوآنزا توصيه ميشود، سير است که ميتوانيد آن را در کنار وعدههاي اصلي غذا مصرف کنيد يا آن که در پخت غذا به کار بريد. مصرف پياز هم مانند سير در مبتلايان به اين بيماري توصيه شده است.
بهترين راه براي پيشگيري از آنفلوآنزا تزريق واکسن آن است. از آنجا که اين ويروس هر ساله تغيير ميکند، لازم است که هر سال قبل از شروع فصل سرما خود را واکسينه کنيد. کودکان 6 ماهه تا 2 ساله و افراد بالاتر از 60 سال در اولويت تزريق واکسن قرار دارند.
راههاي ديگر پيشگيري از آنفلوآنزا عبارتند از: دوري از اماکن پرجمعيت و شلوغ، پرهيز از پوشيدن يک لباس براي چند بار پياپي، شستن مرتب دستها با صابون، پوشاندن جلوي دهان هنگام سرفه يا عطسه، و مصرف ميوه و سبزيجات کافي.
رژيم غذايي زير نمونهاي از يک رژيم غذايي روزانه براي بيماران مبتلا به آنفلوآنزا است:
پس از بيدار شدن از خواب : يک ليوان آب ولرم مخلوط شده با 2 قاشق غذاخوري آب ليمو.
صبحانه : يک ليوان شير و عسل، ميوه و آجيل
ناهار : سوپ جوجه همراه با سبزيجات و نان سبوس دار
عصرانه : يک ليوان آب ميوه
شام : سالاد سبزيجات همراه با آب ليمو